Auto financiering nodig?

Auto financiering nodig, loop niet naar de autodealer, gebruik de computer!

De online aangeschafte Alfa Romeo is kapot en dus is er een alternatief nodig om op je werk te komen. Echter is je spaarloon niet hoog genoeg en zullen jullie een persoonlijk krediet voor de auto moeten verkrijgen.

Waar regel je eigenlijk een gunstige auto lening? Gunstig geld lenen bij de plaatselijke SNS of ABN-AMRO bank klinkt als een optie, maar die banken vragen een rente tarief over een financiering waar je niet blij van wordt. Niet alleen het zoeken op Marktplaats naar een tweedehands auto kost tijd, ook het vinden van de juiste financieringsvorm kost je tijd en moeite. Reclame boodschappen van krediet verleners komen ze in grote mate met stunt tarieven. De eerste periode ziet er gunstig uit, bijvoorbeeld de eerste vier maanden een minimale rente betalen. Maar let hier goed op na de start periode komt de financieringsaap uit de mouw. Vele krediet verstrekkende ondernemingen die een krediet aanbieden voor een gebruikte auto berekenen na de goed uitziende begin maanden tot wel 15% rente per jaar over de financiering van de auto.

Het is dan ook absoluut aan te raden om bij diverse online krediet verstrekkers een offerte op te vragen voor een passende financiële oplossing. Krediet verstrekkende ondernemingen die naast je graag wil helpen, je ook een goed financieel product willen voorschotelen, hebben hier mee geen problemenLeg de diverse aanbiedingen naast elkaar en lees ze goed, zowel de rente die je gaat afdragen als de duur van het financiële product.

Een nieuwe auto aanschaffen door middel van afbetaling neemt altijd gevaren met zich mee. Het zal je maar overkomen dat je tweedehands Fiat Bravo in brand gestoken wordt nog tijdens het doorlopend krediet. Kijk daarom grondig naar de duur van de contract overeenkomst als de rij periode van de auto en sluit in dien mogelijk een aanvullende verzekering af.

Guus en Sanne uit Reusel-De hebben een tweedehands BMW X-5 van okt. 2009, met amper honderdtweeënveertigduizend kilometer op de teller en zes maanden dealer garantie aangeschaft. Dit dankzij een “super” afspraak bij de plaatselijke Rabobank. De eerste twaalf weken betaalden ze slechts 0,% vergoeding en waren ze niet verplicht tot aflossen. Wat ze helaas niet gelezen hadden was dat na de eerste periode van goedkoop lenen, nu de periode van 12,1% rente per jaar van start ging en met twee naar de VMBO gaande meiden, was deze “interessante” lening een krediet met een bittere nasmaak.

Isa(55) Schermer
“Ook ik heb eerst via de Rabobank geprobeerd te lenen, maar na het voorstel dat de bank me deed toch op internet een financiering voor de auto aangevraagd.

Anne(38) Neerijnen
Geen online offerte aanvragen voor een auto financiering, is niet te begrijpen en ben je een dief van je eigen portemonnee.