Kredietaanbieders

Leen geen geld voor de tweedehands auto, voor dat je de aanbieders van kredieten vergelijkt.

Jullie op Speurders aangeschafte Mazda is niet meer in staat te rijden en dus is er een vervangende nodig, je hebt net een nieuwe vaste werkgever met toekomst perspectief. Echter is jullie bank saldo niet hoog genoeg en zullen jullie een doorlopend krediet voor de auto moeten verkrijgen.

Hoe doe je dat eigenlijk, een auto lening afsluiten tegen een goede rente? Voordelig een auto financieren bij een plaatselijke SNS of ABN-AMRO bank klinkt leuk, maar die banken vragen hoge rentes voor een auto financiering. Voor het vinden van de juiste persoonlijke lening zal je verder moeten kijken als een bezoekje aan de lokale ING & Rabobank. Reclame boodschappen van banken zoals de Rabobank komen ze veelal met lok aanbiedingen. Je begint dan met een mooie aanbieding, bijvoorbeeld de eerste zeven maanden een minimale aflossing betalen. Echter oppassen want na de start periode komt de ware aard van de financieringsvorm naar boven. Niet enkele, maar vele financiële tussenpersonen die een krediet offreren voor een gebruikte auto berekenen na de voordelige begin maanden tot wel 15% rente per jaar over de auto lening.
Het is dan ook verstandig om bij verschillende online krediet verstrekkers een vergelijking op te vragen voor een auto financiering. Krediet verstrekkers die de boel niet belazeren, hebben hier mee geen bezwaren. Neem de> diverse offertes naast elkaar en lees ze aandachtig, zowel de rente die je moet betalen als de looptijd van de financiering.
Een gebruikte auto kopen op krediet neemt toch een aantal gevaren met zich mee. Het kan zo zijn dat je tweedehands Audi A-1 te klein is voor de nieuwe gezinssituatie nog tijdens het doorlopend krediet. Kijk daarom nauwgezet naar de lengte van de persoonlijke lening als de economische levensverwachting van de auto en sluit eventueel een speciale verzekering af.

Cornelis en Femke uit Leusden hebben een tweedehands Volkswagen EOS met bouwjaar feb. 2010, met een kleine vijfenvijftigduizend kilometer op de klok en drie maanden volledige garantie gekocht. Dit dankzij een “interessante” afspraak bij de plaatselijke bank. De eerste acht maanden betaalden ze slechts 1,4% vergoeding en geen aflossing. Wat ze echter waren vergeten was dat na de eerste periode van gunstig lenen, nu de periode van 14,75% rente per jaar in ging en met een kleine meid opkomst, was deze maandelijkse verplichting lang niet zo goedkoop als gedacht.

Fay(51) Hardinxveld-Giessendam
“Ook ik heb eerst bij de ING bank geprobeerd te financieren, maar na het zien van hun tarieven maar snel online een financiering voor de auto aangevraagd.

Nick(36) Heerde
Wat voor ons belangrijk is, zijn de lage maandelijkse aflossing en dankzij een internet lening is dat mogelijk geworden en rijden we nu met plezier onze één jaar oude Citroën.”