Nieuwe auto?

Stop met te veel betalen, vergelijk online je auto lening!

Jullie ouwe trouwe Chrysler is het herstellen niet meer waard na een slippartij en nu is er een financiële oplossing nodig om naar je werk te gaan. Helaas is jullie tegoed bij de bank niet hoog genoeg en zal je een persoonlijk krediet voor de auto moeten afsluiten.

Hoe doe je dat eigenlijk, een auto financiering afsluiten tegen een eerlijk rente? Gunstig een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen bij een plaatselijke ABN-AMRO en Rabobank klinkt als een optie, maar die banken zijn niet echt happig meer om een auto te financieren tegen gunstige rente tarieven. Voor het vinden van de auto lening die betaalbaar is zal je verder moeten kijken als een bezoekje aan de lokale ING & Rabobank. TV spotjes van banken zoals de ING bank komen ze regelmatig met lok leningen. Je begint dan zeer gunstig, bijvoorbeeld de eerste twee maanden een minimale rente betalen. Echter oppassen want na de start periode komt de financieringsaap uit de mouw. Veel auto handelaren die een financiering aanbieden voor een gebruikte auto berekenen na de voordelige begin periode tot wel 15% rente per kalender jaar over het totale openstaande bedrag.
Het is dan ook absoluut aan te raden om bij een aantal financiële vergelijk websites een berekening op te vragen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Bemiddelaars van kredieten die een lening kunnen aanbieden tegen een niet te hoge rente, hebben hier mee geen problemen. Leg de diverse offertes naast elkaar en bekijk ze goed, zowel de rente die je moet betalen als de lengte van het krediet.
Een nieuwe auto bestellen met een rente dragende lening neemt altijd risico’s met zich mee. Het kan natuurlijk gebeuren dat je nieuwe Opel Corsa in brand gestoken wordt nog tijdens het doorlopend krediet. Kijk daarom nauwgezet naar de duur van de krediet periode als de levensduur van de auto en sluit desnoods een speciale verzekering af.

Roan en Amber uit Hardenberg hebben een tweedehands Audi A-4 met bouwjaar mei 2007, met ongeveer éénenzestigduizend kilometer op de meter en negen maanden dealer garantie aangeschaft. Dit dankzij een “aantrekkelijke” persoonlijke lening bij de lokale krediet verstrekker. De eerste drie maanden betaalden ze 0% vergoeding en geen aflossing. Wat ze helaas niet gelezen hadden was dat na de eerste periode van gunstig lenen, nu de periode van 12,6% rente per jaar in ging en met twee naar de middelbare school gaande knullen, was deze hoge rente niet zo goedkoop als medegedeeld.

Sophie(56) Oisterwijk
Toch niet te begrijpen dat er nog steeds mensen zijn, die geen leen vergelijking maken en bij SNS bank lenen, als je weet dat je bij het online afsluiten snel 75 Euro per maand besparen kan.

Joris(34) Vlagtwedde
Niet online vergelijken voor een auto financiering, is niet te begrijpen en je bent een dief van je eigen portemonnee.