Online vergelijken

Het leven is al duur genoeg, financier daarom via een online vergelijker in plaats van de Rabobank!

Jullie oude Rover is gestolen en nu is er een tweedehands auto nodig voor het dagelijkse woon-werk verkeer. Echter is de kleine erfenis niet toereikend en zullen jullie een financiering met lage rente voor de auto moeten regelen.

Het vergelijken van een goede auto financiering, waar vind je dat eigenlijk? Voordelig een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen bij een lokale SNS of ABN-AMRO bank klinkt leuk, maar die banken vragen een rente tarief over een lening waar je niet blij van wordt. Niet alleen het speuren op Marktplaats naar een nieuwe auto kost tijd, ook het vinden van de juiste krediet voorwaarden kost je tijd en moeite. Reclame boodschappen van financiers komen ze vaak met lok aanbiedingen. De start is vaak zeer gunstig, bijvoorbeeld de eerste negen maanden een minimale rente betalen. Echter let op na de voordelige eerste periode gaat het meestal anders. Een substantiële meerderheid van grootbanken zoals SNS die een huurkoop constructie offreren voor een nieuwe auto rekenen na de aantrekkelijke eerste maanden tot wel 15% rente per jaar over de financiering van de auto.
Het is dan ook zeker niet onverstandig om bij enkele online bemiddelaars een berekening op te vragen voor een passende financiële oplossing. Financiers die een eerlijk product verkopen, hebben hier > mee geen problemen. Neem alle offertes naast elkaar en lees ze goed, zowel de procentuele vergoeding die je moet afdragen als de lengte van de financiering.
Een nieuwe auto bestellen op krediet neemt altijd gevaren met zich mee. Het kan zo zijn dat je gebruikte Toyota Prius gestolen wordt op driekwart van de leen periode. Kijk daarom altijd naar de duur van de krediet periode als de technische levensduur van de auto en sluit desnoods een speciale verzekering af.

Wouter een systeemontwerper van achtendertig uit Beesel heeft het goed voorelkaar en weinig wensen. Een sympathieke echtgenoot, een eigen flat en vier keer per jaar op vakantie met collega’s. Toen hij elf maanden geleden een zeven maanden oude Renault wilde overnemen, heeft hij eerst verschillende kredietoffertes aangevraagd. Onder andere bij de SNS bank en de verkoper van de auto, en heeft daarna met deze aanbiedingen bij de hand maar eens online rond gesnuffeld voor een gunstiger doorlopend krediet. Na een paar vergelijkingen was het verschil 133 Euro per maand, berekend over de gehele periode van het krediet.

Christel(51) Opmeer
“Natuurlijk eerst bij de bank geprobeerd te lenen, maar na het zien van hun tarieven toch maar online een lening voor de auto aangevraagd.

Bram(38) Sint
Zonder eerst eens online te kijken voor een auto financiering, is gewoon dom en ben je een dief van je eigen spaargeld.