Persoonlijke lening

Persoonlijke lening met gunstige rente afsluiten voor een nieuwe auto.

De vorig jaar aangeschafte tweedehands Land Rover is een gevaar op de weg en dus is er een financiële oplossing nodig, met de bus reizen is geen optie. Echter is je kleine erfenis niet hoog genoeg en zal je een financiering tegen lage rente voor de auto moeten afsluiten.

Hoe doe je dat eigenlijk, een auto financiering afsluiten tegen een eerlijk rente? Gunstig een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen bij een lokale SNS of ABN-AMRO bank klinkt aardig, maar deze banken vragen een rente tarief over een lening waar je niet blij van wordt. Nee, als je echt de meest gunstige financiering wil hebben zal je niet over één nacht ijs moeten gaan. Reclame boodschappen van krediet verstrekkers komen ze meestal met lok aanbiedingen. Je start dan zeer gunstig, bijvoorbeeld de eerste elf maanden een minimale vergoeding betalen. Maar oppassen want na de voordelige eerste periode laat de bank zijn ware gezicht zien. Veel verkopers van auto’s die een doorlopend krediet offreren voor een nieuwe auto calculeren na de voordelige begin periode tot wel 15% rente per kalender jaar over de financiering.

Het is dan ook zeker niet onverstandig om bij verschillende online krediet verstrekkers een offerte op te vragen voor een passende financiële oplossing. Krediet verstrekkers die de boel niet belazeren, hebben hier mee geen bezwaren. Leg alle aanbiedingen naast elkaar en bekijk ze nauwkeurig, zowel de procentuele vergoeding die je moet afdragen als de looptijd van de lening.
Een gebruikte auto kopen met een huurkoop constructie neemt altijd risico’s met zich mee. Het kan zo zijn dat je gebruikte Seat Ibiza tegen zware onkosten aanloopt op een kwart van de persoonlijke lening. Kijk daarom zorgvuldig naar de duur van de persoonlijke lening als de economische levensverwachting van de auto en sluit in dien mogelijk een extra verzekering af.

Max een winkelmedewerker van achtentwintig uit Langedijk heeft een leven dat hij niet zou willen inruilen. Een lieve verloofde, een eigen huisje en veel leuke collega’s op het werk. Toen hij vier maanden geleden een nieuwe Suzuki wilde overnemen, heeft hij eerst meerdere kredietoffertes aangevraagd. Onder andere bij de Rabobank en de verkoper, en heeft daarna met deze aanbiedingen in de hand maar eens online te rade gegaan voor een goedkoper doorlopend krediet. De uitkomst, een verschil van 141 Euro per maand, berekend over de gehele periode van de financiering.

Mats(54) Bronckhorst
“Ook ik heb eerst bij de ABN-AMRO bank geprobeerd te lenen, maar na dat ik de rente tarieven vergeleken had toch op internet een financiering voor de auto aangevraagd.

Jayden(30) Vlagtwedde
Heel belangrijk voor ons, zijn de lage maandelijkse aflossing en dankzij een online krediet is dat mogelijk geworden en bezitten we nu een heerlijke Jeep.”