Tweedehands auto kopen

Hoe een tweedehands auto gaan rijden met een goedkope internet financiering?

Jullie van je oma geleende Subaru is er mee opgehouden en dus heb je een nieuwe auto nodig, want je vrienden leven in Delfzijl. Helaas is het spaar saldo niet toereikend en zal je een krediet op afbetaling voor de auto moeten verkrijgen.

Waar regel je eigenlijk een eerlijk krediet voor de auto? Aantrekkelijk geld lenen bij de lokale ING of SNS bank klinkt aardig, maar die banken zijn niet echt happig meer om een auto te financieren tegen gunstige rente tarieven. Net als het vinden van een gebruikte auto, kost het zoeken naar de juiste financiering voor de auto ook tijd. Acht Van de tien financieringswebsites komen ze regelmatig met stunt leningen. De eerste maanden zien er aantrekkelijk uit, bijvoorbeeld de eerste acht maanden een minimale rente betalen. Echter pas op na de start periode gaat het meestal anders. De meeste financiële tussenpersonen die een persoonlijke lening aanbieden voor een tweedehands auto rekenen na de goed uitziende eerste termijnen tot wel 15% rente per jaar over de financiering van de auto.
Het is dan ook aan te raden om bij een aantal financiële vergelijk websites een offerte aan te vragen voor een auto lening. Verkopers van financiële producten die echt het beste met je voor hebben, hebben hier mee geen problemen. Neem alle krediet producten naast elkaar en lees ze nauwkeurig, zowel de rente die je gaat afdragen als de lengte van het krediet.
Een nieuwe auto bestellen op krediet neemt altijd gevaren met zich mee. Het kan zo zijn dat je tweedehands Mercedes B-Klasse in vlammen opgaat op driekwart van het doorlopend krediet. Kijk daarom nauwgezet naar de duur van de krediet periode als de verwachte levensduur van de auto en sluit eventueel een speciale verzekering af.

Dani en Anouk uit Amstelveen hebben een tweedehands Opel Zafira met bouwjaar apr. 2007, met bijna honderdtweeëndertigduizend kilometer op de klok en twaalf maanden Bovag garantie aangeschaft. Dit in combinatie met een “voordelige” lening bij de lokale ABN-AMRO bank. De eerste zes maanden betaalden ze slechts 1,5% rente en hoefden ze nog niet af te lossen. Wat ze echter niet gelezen hadden was dat na de eerste periode van goedkoop lenen, nu de periode van 14,7% rente per jaar in ging en met een kleine knul opkomst, was deze last een dure ervaring.

Noortje(49) Bergambacht
“Ook ik heb eerst via de ABN-AMRO bank geprobeerd te lenen, maar na hun voorstel toch via het web een lening voor de auto afgesloten.

Puck(56) Zandvoort
Zonder eerst eens online te kijken voor een krediet voor je auto, is niet te begrijpen en je bent een dief van je eigen portemonnee.